Wilfa først hos OmBrukt

Morten Hoff (t. v.) og Viktor Storjord i Wilfa starter opp med ombruk av blant annet elektriske sparkesykler. Foto: Jan Røsholm

Wilfa er den første småelektriske leverandøren som inngår en avtale med OmBrukt AS, og de starter med elsparkesykler og varmepumper.

Publisert Sist oppdatert

Det norske selskapet Wilfa AS leverer et stort utvalg produkter innen flere kategorier, og har ifølge konsernsjef og eier Morten Hoff en bevisst strategi når det gjelder bærekraft, ombruk og miljø. I første omgang vil de selge elektriske sparkesykler og varmepumper via OmBrukt-systemet.

Sertifisert miljøfyrtårn

Vi var først med fem års garanti på alle produkter, nå er vi først ute med ombruk av blant annet elektriske sparkesykler og varmepumper

– Vi liker å sette spor og være først i løypa. Vi var først med fem års garanti på alle produkter, nå er vi først ute med ombruk av blant annet elektriske sparkesykler og varmepumper, sier Morten Hoff.

Vi møter ham og serviceansvarlig Viktor Storjord, samt daglig leder Pål Haugen i OmBrukt AS, i Wilfas lokaler i Oslo i slutten av januar.

– Wilfa setter miljø og bærekraft høyt opp på agendaen. Et eksempel på dette er at vi nå er sertifisert som Miljøfyrtårn, noe vi selvfølgelig er stolte over, sier Hoff.

Selskapet er også medlem i Etisk Handel Norge.

– Med leverandører og fabrikker blant annet i Kina, er det viktig for oss å sette krav til dem, ikke minst rundt arbeidsforhold og arbeidsmiljø, sier Hoff.

Reservedeler viktig

– Når vi nå starter med ombruk, var det naturlig å velge elektriske sparkesykler og varmepumper først. Her har vi nemlig god tilgang til reservedeler, sier Storjord.

Et viktig punkt rundt ombruksprodukter er at det skal brukes originale reservedeler når produktet igjen settes ut på markedet. Dette er også et krav satt av bransjens ombruksselskap OmBrukt AS.

– Det kan godt være brukte reservedeler, men de skal være av samme merket som det originale produktet, sier Pål Haugen, daglig leder i OmBrukt AS.

OmBrukt AS drifter en to-årig garantiordning og en godkjenningsordning for bransjens aktører innen ombruk av forbrukerelektronikk. Wilfa vil også innfase flere produktkategorier til ombruk etter hvert.

– Andre produktgrupper som for eksempler robotstøvsugere og kaffeautomater kan være andre aktuelle produktgrupper for ombruk, sier Storjord.

Powered by Labrador CMS