Verkstedet Elektrotec henter jevnlig produkter for ombruk hos Power Bergen. Fra venstre Christoffer Andersen (service tekniker Elektrotec), Frank Sande (fagansvarlig Miljø) og Terje Magnusson (salgsleder hvitt/smått). Foto: Power

POWER BERGEN MED OMBRUKSFOKUS

Interessen for å øke andelen av ombruksprodukter øker. Power i Bergen satser friskt.

Publisert Sist oppdatert

Alle forhandlere plikter å ta imot EE-avfall. Mye av dette er fullt fungerende produkter, som andre kan bruke videre. Ved å ta disse produktene ut av avfallsstrømmen, få de sjekket og eventuelt reparert, vil de få et lengre liv. Dette er sirkulærøkonomi i praksis.

Avtale med Electrotec og Norsirk

– Dette er veien å gå for vår bransje. Vi i Power ønsker helt klart å være en foregangsyter når det kommer til bærekraft og gode miljøtiltak innenfor vårt fagfelt, sier Frank Sande, fagansvarlig miljø i Power Norge.

Vi i Power ønsker helt klart å være en foregangsyter når det kommer til bærekraft og gode miljøtiltak innenfor vårt fagfelt

De har inngått en avtale med returselskapet Norsirk og verkstedet Elektrotec. Denne innebærer at verkstedet kommer innom flere ganger i uka og tar med produkter som er aktuelle for ombruk. Elektrotec har en egen avdeling for ombrukte produkter, som har fått navnet Retec. Her blir produktene sjekket, rengjort og eventuelt reparert, før de selges ut igjen.

Kundene er med

Alle butikker som selger forbrukerelektronikk, har mottaksplikt for EE-avfall. Dette betyr at forbrukere gratis kan levere inn kasserte produkter til butikken, så lenge butikken selger tilsvarende produkter. Ifølge Sande lurer mange kunder på hvor de innleverte produktene havner, og hvilke krav som settes til produktene.

– Det er ikke uvanlig at kunder som leverer inn EE-avfall har kommentarer som «den virker helt fint» eller «er det noen som kan bruke denne videre». Derfor er vi svært fornøyd med at vi nå kan presentere for dem en løsning der hele produktet blir ombrukt i vårt eget nærmiljø, sier Sande.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2021, som ble distribuert 22 februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS